Elmulasztott Chip Regisztráció

Az elmulasztott chip regisztráció nem csak állatorvosi hiányosság, de a Magyar Állatorvosi Kamarai szabályainak értelmében etikai vétség is. A menhelyekre bekerülő állatok akár 30%-a nem regisztrált Mikrochipek okán kényszerül ott élni. Ha van állatod és állatorvosod Mikrochipet ültetett be neki, akkor köteles azt regisztrálni is a http://petvetdata.hu oldalon. Ellenőrizheted te magad is, hogy szerepel-e kis kedvenced az adatbázisban, hogy ha megszökik, biztos hazajusson.

(Magyarországon minden 4. hónapot betöltött kutya számára kötelező a mikrochip és a veszettség elleni oltás - a regisztrációra 10 napja van az állatorvosnak) https://maok.hu/mikrochip/regisztracio_2

Magyarországon forgalmazott egyedi jelölést biztosító Mikrochipek eladásakor kötelező a forgalmazónak nyilvántartást vezetni az eladásról és a vásárlóról. A lehetséges állatorvosi feladat mulasztása miatt jogszabályi úton való felderítési kötelezettsége van az Állatvédelmi törvénnyel összefüggésben az illetékes hatóságnak. (Nebih - területileg illetékes Járási hivatal - területileg illetékes Önkormányzat jegyzője) Az ismert adat tükrében a szakmai szabályok szerint a Magyar Állatorvosi Kamara köteles szabályzás alá vonni a mulasztást elkövető állatorvosát.

Az oldalon való adatok megadásával ezt a folyamatot lehetséges elindítani. A betöltött adatokat ellenőrzést követően, azok hitelessége esetén továbbítjuk az illetékes hatóságok felé, és kérelmezzük az ügy kivizsgálását, valamint a mulasztást elkövető állatorvos felelősségrevonását.

Az adatok teljes mértékben zártan kezeltek, a bejelentést nem a bejelentő nevében tesszük. A bejelentést a Támogassuk A Rászoruló Állatokat Alapítvány teszi.

15 számkarakter megadása kötelező!
Név megadása kötelező!
Helyes email cím formátum megadása kötelező!