2022-07-29 15:05:57

Megnyitotta kapuit a Tara Csoport Állatvédelmi Támogató- és Információs Központja

A Haon cikkében Szilágyi Attila Balázs beszél a Tara Csoport Állatvédelmi Támogató- és Információs Központjáról, mely - Magyarországon elsőként - július 28-án nyitotta meg kapuit a debreceni Halköz Üzletházban. Az európai szinten is innovatív informatikai megoldások a továbbiakban még több lehetőséget biztosítanak majd arra, hogy a szervezetek minél nagyobb elérést kapjanak. A központ célja, hogy olyanok is be tudjanak kapcsolódni a mentésbe, gazdásításba, akiknek eddig nem volt lehetőségük. Emellett a súlyosbodó állatvédelmi problémák enyhítésére is választ jelenthet, hiszen kapcsolatot teremt több hazai cég és üzletlánc között, annak érdekében, hogy országszerte közös erővel segíthessük a rászoruló állatokat. Az ötlethez kapcsolódó motiváció és a benne rejlő lehetőségek mellett az ivartalanítási akciónkról is hallhattok. A képet készítette: Czinege Melinda

2022-07-13 21:47:42

Négylábú barátainkra különösen veszélyes a toklász

Különösen szárazság idején fontos odafigyelnünk kutyasétáltatáskor a toklászra, ami nem más, mint az egérárpa horgas, szúrós része. A toklász elsősorban az állat lágy részeibe - fülébe, orrába, szemkörnyékébe - fúródik, fájdalmat, fertőzést okozhat, ezért fontos, hogy minél előbb eltávolítsuk. Ha azonban ez nem sikerül, a tünetek (tüsszögés, szemkörnyéki duzzanat, vörhenyesség) felismerése után mindenképpen szakemberhez kell fordulni. A Tara Csoport tulajdonosa, Szilágyi Attila Balázs a Dehír cikkében rövid tájékoztatás után kéri a gazdikat, hogyha bajt észlelnek minél előbb vigyék el a kutyusokat állatorvoshoz.

2022-07-05 09:35:08

Kutyusaink a kánikulában

A nyári hőség nemcsak minket visel meg, hanem négylábú barátainkat is. Nyáron fontos figyelnünk rá, hogy kutyáinkat csak a reggeli és késő délutáni órákban vigyük le sétálni, elegendő folyadékhoz juttassuk, és elvigyük őket orvoshoz, ha rosszul lesznek a kánikulában. A Dehír videójában és cikkében Szilágyi Attila Balázs, a Tara Csoport tulajdonosa, is fontos tanácsokat oszt meg a gazdikkal. A tippeket itt tudjátok meghallgatni.

2022-05-24 17:52:01

Magyarország első Állatvédelmi Támogatós- és Információs Központja

Magyarországon elsőként nyitja meg kapuit a Tara Csoport által az Állatvédelmi Támogató- és Információs Központ, Debrecen belvárosában. Hogy mit is jelent valójában a központ megléte, milyen lehetőséget nyújt a látogatóknak, azt a Kossuth Rádió interjújában itt hallgathatjátok meg.

2022-04-06 10:35:07

Lehetsz te bárki...Akár állatvédő is!

Következő kisfilmünkben Bohos Kornél és Kathi Béla mutatja meg a marcona külső mögött megbújó állatszeretetüket az állatjólét érdekében. A súlyzók közt megbúvó cicákról szóló kisfilmet itt tekinthetitek meg.