2022-09-19 09:21:50

Tenyésztés helyett futószalagon gyártják a kutyákat

Európában Norvégia tiltotta be először az angol bulldog tenyésztését az állatjóléti szervezetek nyomására, Skóciában pedig számos lapos orrú fajta tenyésztését nem engedélyezik. Szilágyi Attila Balázst, a debreceni Állatvédelmi Támogató- és Információs Központ vezetőjét kérdezték a HAON munkatársai a tenyésztők magyarországi helyzetéről, valamint arról, milyen egészségügyi kockázatot jelent az állatokra nézve a felelőtlen szaporítás. Az erről készült interjút itt tudjátok elolvasni.

2022-09-15 14:31:58

Állatvédelmi Központunk működése

Hogy miért is jött létre a Központ, milyen segítséget tudunk nyújtani és milyen sikereket értünk el a megnyitó óta, azt a Kossuth rádió interjújában meghallgathatjátok.

2022-09-15 14:09:55

Campus Rádió és a felelős állattartás- interjú

A Campus rádió interjúja az állatvédelmi nyíltnapról meghallgatható itt .

2022-09-09 09:02:31

Fórumban a felelős állattartásért

Az első ilyen mértékű megmozdulást tapasztalhattuk a Forum Bevásárlóközpontban, melynek témája a felelős állattartás volt. Erről beszélt részletesen Szilágyi Attila Balázs a Támogassuk a Rászoruló Állatokat Alapítvány kurátora. A Pezsgő műsor interjúját ide kattintva tekinthetik meg.

2022-08-31 13:43:06

Állatvédelmi nyílt nap a FORUM Debrecenben

A Támogassuk A Rászoruló Állatokat Alapítvány és a Fórum Bevásárló Központ közös rendezvényt szervezett 2022. augusztus 27-én és 28-án. Az egész napos rendezvényen a látogatók megismerhették a Debreceni Kutyaház Állatotthon és a Bodolai Ferenc Add a Mancsod Alapítvány munkáját és a menhelyen élő kutyák életét. A Pollux Kutyaiskola látványos bemutatói mellett a Hajdú Speciális Kutató- Mentő Egyesület különlegesen kiképzett mentőkutyáit is megmutatták tudásukat. A kétnapos családi programmal a felelős állattartásra, a menhelyeken és az utcán élő állatokra szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét. A szervezők a kisgyermekeket arcfestéssel, közös fényképezkedéssel a menhelyek kutyáival és ismeretterjesztő programokkal várták. Bővebben...